Медики Києва скаржаться на невиплати допомоги: що кажуть у мерії

В Київраді підняли питання про затримку виплат медичним працівникам

Під час засідання Київської міської ради підняли питання щодо затримки виплат столичним медикам безповоротної грошової допомоги. Про це заявила депутатка Київради Ярина Ар’єва, передають "Коментарі".

За її словами, у кількох столичних клінічних лікарнях медичний персонал скаржиться на двомісячну затримку виплат. "Київ зараз знаходиться на межі входження у "червону" зону. У цей час в усіх лікарнях лікарі, медсестри, молодший медичний персонал говорять про одну й ту саму історію, що не виплачують безповоротну матеріальну допомогу медикам вже другий місяць", — заявила Ар’єва.

Заяву депутатки прокоментувала заступниця мера Києва Ганна Старостенко. Вона нагадала, що у бюджет столиці на цей рік заклали 1,5 мільярди гривень на виплати безповоротної грошової допомоги медичним працівникам. У Києві безповоротну матеріальну допомогу щомісяця отримують лікарі у розмірі п’ять тисяч гривень, медсестри у розмірі чотири тисячі гривень та молодший медичний персонал у розмірі дві тисячі гривень.

"Я збираю інформацію системно й регулярно про те, що ці кошти виплачуються. В мене є ця інформація. Якщо у вас є інформація по конкретним, скажіть, будь ласка, які саме заклади вам про це говорять. Тому що станом на сьогодні за дев’ять місяців виплачені 828 мільйонів гривень. Цю допомогу отримали понад 28 тисяч медиків", — прокоментувала Старостенко.

Під час засідання депутатку Київради Ярині Ар’євів запропонували поспілкуватися з заступницею мера Києва Ганною Старостенко, щоб врегулювати питання щодо виплат допомоги медичним працівникам.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що найближчими днями Київ потрапить у "червону" зону карантину через епідемічну ситуацію з розповсюдженням коронавірусу, тому треба готуватись до додаткових обмежень.

Нагадаємо, у столиці України почали діяти нові правила карантинних обмежень. Вони стосуються перевезень пасажирів в автомобільному, залізничному та авіаційному транспорті. З 21 жовтня пересуватися транспортом між областями можна лише за наявності сертифіката про вакцинацію від COVID-19 або ж з ПЛР-тестом, який був зроблений не більш ніж за 72 години до поїздки.

Читайте також, коли йдуть на канікули діти в столичних школах.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися