Київ готується до локдауну: коли очікувати посилення карантину

Про ситуацію з коронавірусом розповів мер столиці Віталій Кличко

Найближчими днями Київ потрапить у "червону" зону карантину через епідемічну ситуацію з розповсюдженням коронавірусу, тому треба готуватись до додаткових обмежень. Про це під час засідання Київської міської ради розповів мер столиці Віталій Кличко, передають "Коментарі".

За його словами, столична влада намагалася уникнути "червоної" зони карантину, проте рівень захворюваності на коронавірус стрімко зростає. Лише за минулу добу у Києві на COVID-19 захворіли майже 1200 людей, 39 — померли, зазначив мер столиці Віталій Кличко. Вік померлих від коронавірусу у Києві — від 29 років.

"Останніми днями до лікарень столиці госпіталізують по пів тисячі хворих. І більшість із них, на жаль, у важкому стані. Пацієнти, які потребують кисневої підтримки або штучної вентиляції легень. Ліжка в наших лікарнях заповнюються і вже 50% ліжок в київських лікарнях заповнені. Під киснем зараз киснем заповнені 63%", — розповів про ситуацію із захворюваністю на коронавірус мер.

Віталій Кличко повідомив, що у цю п’ятницю, 22 жовтня, на засіданні Комісії з надзвичайних ситуацій столиці ухвалять запровадження додаткових карантинних обмежень в разі потрапляння Києва до "червоної" зони.

"Доручаю Департаменту охорони здоров’я активізувати кампанію з вакцинації мешканців Києва. Також хочу звернутися до депутатів Київради. Прохання — працюйте з людьми на округах, спілкуйтесь. Пояснюйте, що єдиний спосіб зупинити розповсюдження вірусу та уникнути найсуворіших обмежень, яких ми, я переконаний, не хочемо, тому що ми минулого року це пережили, — це масова вакцинація", — наголосив Кличко.

Мер Києва зазначив, що 99% летальних випадків — це невакциновані пацієнти, а серед госпіталізованих — таких 98%. Кличко ще раз закликав киян і всіх українців зробити щеплення від COVID-19.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській державній міській адміністрації заявили, що перехід столиці в "червону" зону карантину неминучий. Напередодні мер Києва Віталій Кличко закликав киян до масової вакцинації від коронавірусу.

Нагадаємо, у столиці України почали діяти нові правила карантинних обмежень. Вони стосуються перевезень пасажирів в автомобільному, залізничному та авіаційному транспорті. З 21 жовтня пересуватися транспортом між областями можна лише за наявності сертифіката про вакцинацію від COVID-19 або ж з ПЛР-тестом, який був зроблений не більш ніж за 72 години до поїздки.

Читайте також, коли йдуть на канікули діти в столичних школах.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися