Київ наближається до "червоної" зони карантину, — Кличко

Мер столиці звернувся до киян

Київ стрімко наближається до "червоної" зони карантину через зростання кількості хворих на коронавірус. Про це у своєму звернення до киян заявив мер столиці Віталій Кличко, передають "Коментарі".

За словами голови Київської державної міської адміністрації (КМДА) Віталія Кличка, розповсюдження коронавірусу у столиці швидко зростає та ситуація погіршується щодня. Він нагадав, що за минулу добу у Києві зафіксували понад тисячу нових хворих на COVID-19, понад пів тисячі людей потрапили до лікарень, а більшість з них знаходяться у важкому стані.

"Ліжка в столичних лікарнях стрімко заповнюються. Київ — на порозі "червоної" зони. Сьогодні єдиний спосіб зупинити розповсюдження вірусу та уникнути найсуворіших обмежень — масова вакцинація", — заявив мер столиці Віталій Кличко.

Очільник столиці закликав киян зробити щеплення від коронавірусу та зазначив, що у Києві достатньо вакцини у пунктах вакцинації. Кличко наголосив, що серед госпіталізованих та померлих пацієнтів 98% хворих на коронавірус не робили щеплення.

Нагадаємо, київська влада усіма силами намагається уникнути переходу міста у "червону" зону, але кількість хворих зростає з кожним днем. Заступниця голови КМДА Ганна Старостенко зазначила, що карантинні обмеження фактично торкнуться лише тих, хто не вакцинувався.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що діти у всіх столичних школах підуть на осінні канікули за графіком — з 25 жовтня. У столичній мерії зазначили, що немає причин для дострокового початку канікул.

Читайте також, чому в одному з районів Київської області ввели карантин.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися