В одному з районів Київської області ввели карантин: причини

Карантин введуть в певних неблагополучних пунктах

У Білоцерківському районі Київської області на деякий час ввели карантин через виявлення сказу у домашніх тварин. Про це повідомляється на сторінці Білоцерківської районної адміністрації в Facebook.

За словами джерела, в різних населених пунктах Білоцерківського району підтвердили сказ у домашніх тварин. В одному з випадків — це собака, яка проживає на території приватного будинку в селі Бикова Гребля, другий випадок — велика рогата худоба, що проживає на території приватного будинку в селі Березна.

У зв'язку з цим пройшло термінове засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Білоцерківській РДА. В ході засідання члени комісії обговорили план комплексних заходів, яким передбачено карантин. Його введуть в певних неблагополучних пунктах і загрозливих зонах, в які входять території, які межують з вогнищами сказу.

Господарям домашніх вихованців також необхідно пройти обстеження і перебувати під наглядом лікарів деякий час, оскільки вони контактували із зараженими тваринами.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" інформував читачів про те, що в київському метрополітені розповіли про режим своєї роботи в разі посилення карантинних обмежень, пов'язаних з пандемією COVID-19 в місті. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що голова комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації Михайло Радуцький заявив, що є підстави для оголошення "червоної зони" карантину в Києві. Детальніше про це читайте в матеріалі на нашому сайті.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися