Більше тисячі врятованих у Києві собак можуть опинитися на вулиці

Раніше там була шкуродерня

Засновниця першого в Києві притулку для тварин SOS повідомила, що у притулку не вистачає грошей. Тому врятовані тварини знову можуть опинитися на вулиці.


Раніше в Пирогово була так звана "шкуродерня", куди відправляли всіх спійманих у Києві тварин, де їх жорстоко вбивали. А шкури убитих собак відправляли для подальшого використання. Це було до 1996 року і тоді на базарах можна було купити речі зі шкури собак.

 

Коли Тамара Тарнавська - захисниця тварин і журналістка - дізналася про цю шкуродерню, вона розгорнула свою діяльність із захисту тварин. Вона організувала зйомки там за допомогою прихованих камер і показала це спільноті. Тоді в КМДА їй не повірили.

 

І тоді вона показала фільм у Європі, після чого розвернувся міжнародний скандал. Тоді діяльність дипломатичних установ України в Європі була заблокована, європейці зібрали мільйони підписів, щоб закрити шкуродерню в Києві.


Зрештою шкуродерню закрили, а територію передали в безплатну оренду Товариству захисту тварин SOS, яке заснувала Тамара Тарнавська. Це було в 1996-1997 роках.


За її словами, за часів президентства Кравчука і Ющенка життя притулку було відносно спокійним. Однак потім на притулок постійно здійснювалися атаки догхантерів. Тварин труїли, в них стріляли, притулок намагалися підпалити.


Зараз притулок дуже старий і потребує ремонту.


Як писали "Коментарі", в селі Федорівка Київської області архітектори бюро AIMM розробили проєкт реконструкції найбільшого в Україні притулку для тварин "Сіріус".


На території планують побудувати зоомагазин, ветклініки, сучасні модулі для тварин, карантинну зону і місця для вигулу собак. Також проєкт передбачає створення гуртожитку для волонтерів і готелі для домашніх тварин.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Александр

24 жовтня 2021, 20:07

Если нет возможности содержать собак, то, возможно, следовало бы продать их за валюту в Южную Корею и, таким образом, пополнить бюджет нашей бедной Украины в трудное для неё время.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися