У Київській області у жінок менше вакансій, ніж у чоловіків

Найактуальніші вакансії в Київській області розраховані на фізичну чоловічу роботу

В останньому півріччі 2020 року роботодавці активно шукали працівників з обслуговування та експлуатації, а також представників найпростіших професій. Про це стало відомо з даних КОДА.

Найактуальніші вакансії в Київській області розраховані на фізичну чоловічу роботу. Тому 62% (7,3 тис. осіб) чоловіків, які звернулися за Послугами до Київської обласної служби зайнятості, знайшли роботу. Водночас за цим показником жінок всього 38% (4,5 тис.осіб).

Також до Київської обласної служби зайнятості жінок звертається більше ніж чоловіків. Протягом січня-червня з приводу роботи звернулося всього 33,2 тисячі осіб: 55% - Жінки.

Однак, як повідомляють у Київському обласному центрі зайнятості більшість безробітних осіб саме жіночої статі (54%) отримують профорієнтаційні послуги. Вони беруть участь у вебінарах служби зайнятості, користуються освітніми платформами, навчаються на курсах і т.д. наприклад, на міжнародній платформі Соігѕега виявили 258 жінок і 90 чоловіків, зареєстрованих в Київській обласній службі зайнятості.

Раніше "Коментарі" розповіли, як працюватимуть школи з 1 вересня.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися