Кияни перемогли забудовників: Протасовому Яру повернули статус парку

В ході засідання Київради Протасів Яр захистили від забудови

Протасовому Яру в Києві повернули статус парку в ході засідання Київради у вівторок, 28 липня. Про це повідомили на сайті Київради.

Йдеться про земельну ділянку недалеко від вулиці Амосова. У 2002 році майже 30 гектарів лісу переоформили із зеленої зони в площу для забудови. А після цього землю роздали приватним компаніям, які планували зводити там різні житлові, торговельні та розважальні комплекси.

Кияни вже довго вимагали у міської влади повернути Протасовому Яру статус зеленої зони. Коли там проводилися будівельні роботи, люди виходили з протестами. Сьогодні міська влада нарешті змогла прийняти це рішення і тепер там буде не будівництво, а парк. Таким чином, земельна ділянка на Амасова отримає статут території зелених насаджень загального користування. Це захистить парк від забудови.

Нагадаємо, Протасів Яр - це Історичний район столиці України. Більш того це єдиний гірськолижний комплекс в Києві. На його території часто проводяться свята і корпоративи. Знаходиться ж комплекс недалеко від станції метро "Республіканський стадіон". Звідти до місць катання можна дістатися на тролейбусі під номером 40 або ж маршруткою, кінцевий пункт якої називається "Виноградар".

Раніше "Коментарі" розповіли, на яких пляжах Києва не рекомендують купатися.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися