Синоптики розповіли, яку погоду очікувати киянам 6 грудня

Для тих хто не дуже добре реагує на високий атмосферний тиск, буде дещо некомфортний період

П`ятниця в Україні буде сухою, навіть сонячною, якщо не набіжать тумани. Хто не дуже добре реагує на високий атмосферний тиск, якраз - такий дещо некомфортний період. Про це повідомила Наталка Діденко на сторінці Facebook.

Температура повітря найближчої ночі становитиме -1-5 градусів, на Заході -4-10 градусів, завтра вдень очікується +2+5 градусів, на крайньому півдні до +5+8 градусів. У Києві 6-го грудня опади не спостерігаються. Вночі -2-4 градуси, вдень +2+5 градусів. Також буде дуже вітряно. 

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", зима в Україні зменшиться на цілий місяць і стане теплішою. Метеорологи повідомляють, що за сто найближчих років зима в Україні скоротиться на місяць. Причиною тому є надзвичайно швидкі темпи потепління.

Завідувачка відділом прикладної метеорології та кліматології Українського науково-дослідного гідрометеоінституту Віра Балабух розповіла, що підвищення середньої температури за рік на 0,1 градуса подовжує тривалість теплого періоду на один день. Тобто, середня температура в Україні до кінця століття зросте на 3,2 градуси за рік, тривалість теплого періоду порівняно з сьогоднішнім може вирости на цілий місяць. Це означає, що за сто років зима в Україні скоротиться на 32 дні. До того ж вона буде менш суворою.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися