У Києві з'являться ботанічні пам'ятки природи: що це

Кияни опікуються природою міста: читайте про те, які об'єкти отримають звання ботанічної пам'ятки природи.

Депутат Київської облради Олеся Пинзеник заявила, що у найближчому майбутньому "Тис ягідний" (Шевченківський район) та "Квіткова" (Конча-Заспа) отримають звання ботанічних пам'яток природи місцевого значення. Також було озвучено уточнення, що рішення підтримали на засіданні, яке провела постійна комісія Київської міськради з екологічної політики.

Так, "Тис ягідний", що росте в Інституті педіатрії, акушерства та гінекології НАМН України, включає рослини, які є цінними та багаторічними деревами, висота яких сягає 1550 см. Також дерева займають площу 0,01 км. Цінність даного об'єкта полягає в тому, що на території Європи це дерево практично повністю знищене, адже його деревина має величезний попит на сучасному ринку. З метою захисту тиску було ухвалено рішення охороняти територію, на якій вони зростають.

Ще одне звання ботанічної пам'ятки природи місцевого значення буде надано лісопарковому господарству "Конча-Заспа", площа якого становить близько 1,4 га. Велика цінність даного господарства полягає у виростанні тут понад 80 рідкісних видів рослин, у тому числі – сон широколистий і чорніючий сон.

Це рішення було розроблено вченими, які працюють у Благодійному фонді "Київський еколого-культурний центр" (Дніпровський район).

Раніше ми повідомляли про те, що в Києві буловстановлено унікальну скульптуру з переробленого пластику.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися