У Києві посилять карантин: як працюватиме громадський транспорт

Мер Києва розповів, як працюватимуть школи, дитячі садки, ТРЦ, а також громадський транспорт

З 1 листопада 2021 року у столиці посилять карантин. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив мер Києва Віталій Кличко.

У зв'язку зі стрімким зростанням захворюваності столиця ухвалила рішення про введення жорсткіших карантинних правил з нового тижня. Міський голова розповів, як працюватиме громадський транспорт, школи, спортзали, заклади харчування тощо.

Транспорт

З 1 листопада громадський транспорт у столиці не закриватимуть. Однак кожен пасажир повинен мати при собі негативний ПЛР-тест, або сертифікат про вакцинацію.

За словами мера, документи не перевірятимуть на вході у транспорт. Вибірково перевірки здійснюватимуть спеціальні групи правоохоронців.

Школи

З подільника діти не повертатимуться за шкільні парти. Після канікул з 1 листопада навчання проходитиме дистанційно. Це стосується всіх учнів з 1 по 11 клас.

Дитячі садочки

Дитячі садки з 1 листопада не припиняють роботи. Однак це станеться за умови 100% вакцинації персоналу.

Спортзали, кафе, готелі

Заклади можна буде відвідувати тільки за наявності негативного ПЛР-тесту або з сертифікатом про вакцинацію.

ТРЦ

Торгово-розважальні центри з 1 листопада продовжуватимуть роботу. Діти та підлітки зможуть їх відвідувати лише у супроводі батьків, які мають при собі негативний ПЛР-тест або ковід-сетрифікат.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" інформував читачів про те, що Кличко розповів про стан лікарень із хворими на коронавірус. У Києві понад тисячу нових хворих на коронавірус фіксують щодобово протягом останнього тижня, а також десятки летальних випадків. Докладніше читайте в нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що у НАН знайшли нестикування у COVID-статистиці Києва. За кількістю щоденних хворих столиця перевищила кількість весняної хвилі. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Анатоль

29 жовтня 2021, 05:31

История повторяется... В начале фашисты заставляли людей носить желтые повязки с шестиконечной звездой, потом создали гето, а потом в бабин яр. Сегодня картина такая, кто не хочет укола ходи пешком (пока что), не покупай, осталось еще немного и запретят кушать,... потом всех кто без укола изолируют, а потом всех виновников дисциплины в бабин яр... Водитель просит пассажира в маршрутке одеть маску, а тот гордо отвечает а у меня укол даже два сейчас покажу сертификат. Каждый день делает уколы, а вирус еще больше становится. В том году без уколов, вирус пошел на спад. Потому что мыли руки, ходили в масках и перчатках, соблюдали дистанцию....закрывали для всех рестораны , трц и кафе. Может не стоит делить людей на с уколом и без...А уже действовать проверенными методами, которые показали себя эффективными.

Як Тебе Не Любити

28 жовтня 2021, 22:18

Covid-сертификат надёжно защищает от вируса. Можно носить как маску, но удобнее носить в кармане.

Виталий

28 жовтня 2021, 21:11

Выдать трём миллионам киевлян ковид-сертификаты и пцр-тесты за три дня?! Не делайте мне смешно!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися