Бетон замість природи: у Києві збудують величезну вулицю через озера на Осокорках (Карта)

У столиці збудують нову вулицю через озера на Осокорках у Дарницькому районі

У Дарницькому районі української столиці збудують нову величезну вулицю від проспекту Петра Григоренка до межі міста. Відповідне розпорядження надруковано на сайті Київської міської державної адміністрації.

Розпорядження підписано міським головою Віталієм Кличком. Нова вулиця проходитиме на ділянці між озерами Тягле та Небреж, які розташовані на території екопарку Осокорки.

YH2WUdirUteHBEjRhbtEo6QlC.jpg

Нагадаємо, що в Києві забудовники хочуть занапастити озеро Малий Небреж і ще одне водоймище без назви на Осокорках. Про це заявили у Київському еколого-культурному центрі. Громадські активісти зазначають, що у Києві продовжується практика знищення забудовниками озер. Як приклад наводять історію з озером Качин, яке офіційно не вважається озером.

У столиці чимало озер, які повністю чи частково вже віддано під забудову, наголошують у Київському еколого-культурному центрі. Це озера Небреж і Малий Небреж, частково Вирлиця й озеро без назви, розташоване на початку вулиці Малевича.

Біля озера Малий Небреж і водоймища, що поряд із ним, на Осокорках уже встановили паркан забудовників, будиночки для будівельників та охорони. На плакаті поряд із парканом повідомляється, що тут будуватимуть зону відпочинку. Проте активісти вважають, що ці дві невеликі ділянки дикої природи біля озер із качками, черепахами та рибою будуть або закатані у бетон чи засипані під будівництво розважальних закладів.

Раніше "Коментарі" повідомляли про будівництво нової траси Київ-Кишинів.

Читайте також про закриття київського фунікулера до кінця літа.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Александр

8 листопада 2021, 13:56

Виталька убил Аркаду, псевдо экоактивисты разнесли 4х полосный мост в ту сторону без реакции полиции. Теперь распилят денег на новой стройке. Хоть бы написали, что под парк выделили землю между этой дорогой и Бортничами, а то типа 'зрадонька - всё в бетон закатают'

Вася шумский

8 листопада 2021, 08:11

И речку от бетона освобождают вот это экоуровень

Марина

5 листопада 2021, 22:14

Хватит спекулировать на экологии. Никакого экопарка там нет и не было. Последние 5-6 лет установлены беседки , в которых происходит бесконечное пьянство, плюс летом кальян. Вокруг одна грязь и вонь. О каком экопарке речь? А в этом году уже крысы бегают по ногам. Так называемые активисты раз в год устраивают показательную толоку. Разберитесь в вопросе, а потом пишите свои статейки.

Василий

4 листопада 2021, 18:31

Пох...

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися