У Києві перейменували низку вулиць: які

Київська рада продовжує займатися благоустроєм та оновленням міста, тож цього разу нововведення з'явилися щодо назв вулиць

За рішенням Київської міської ради, у столиці було перейменовано низку вулиць. До цього списку входить і вулиця Народного Ополчення, і одна з Московських вулиць.

Тепер нова назва вулиці Московської (Солом'янський-Голосіївський райони Києва та селище Жуляни) тепер – вулиця Григорія Гуляницького (військовий, громадський діяч, шляхтич, учасник українсько-московської війни та міжусобних битв періоду Руїни).

Для вулиці Народного Ополчення у Солом'янському районі теж вигадали нову назву. Тепер це вулиця Святослава Хороброго, який був правителем Київської Русі, належить династії Рюриковичів. Також Святослав Хоробрий був єдиним сином, народженим княгинею Ольгою від князя Ігоря.

Вулиця Молодогвардійська того ж району тепер стала вулицею Володимира Сікевича. Названо її на честь українського військового, громадського діяча та генерала-хорунжого армії Української народної республіки. Вулиця ж Петра Заломова тепер має назву вулиці Феофіла Яновського, який був українським лікарем, доктором медицини, процесором, членом Всеукраїнської академії наук.

Мешканцям Святошинського району також доведеться звикати до нових назв вулиць. Наприклад, вулицю Миколи Кузнєцова перейменують на вулицю Олеся Бабія, вулиця Костюкова стане вулицею Професора Ейхельмана, а вулиця Павленка перетвориться на вулицю Крістіни Сушко. А ось провулок Павленка стане провулком Молчуновського.

Також вулиця Цулукідзе (Шевченківського району) стала вулицею Наталі Забіли, а провулку Невському (теж Шевченківський район) надали назву провулок Нивський.

Малоземельну вулицю Дарницького району перейменували на вулицю Олімпія Галика.

Також назви одержали деякі безіменні об'єкти. Наприклад, проїзд від вулиці Підвисоцького до "Новопечерських липок" тепер називається проїздом Миколи Костомарова, а площа, що утворюється перетином вулиць Л. Первомайського та Мечникова, названа Кловською.

Нагадаємо: раніше ми писали про те, що у Києві збільшиться кількість парків скверів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Саня Киевский

7 листопада 2021, 10:01

borysfen, Їдь на бендерівщину і там переіменовуй скільки влізе, а славу наших героїв дідів не чіпай!.

Срусаки сортирные на швабрах

6 листопада 2021, 08:48

Абра,швабра,кадабра! Алей оп и срусак на швабре! Оххохохохохохо,аххахахахахаха!

Срусаки сортирные на швабрах

6 листопада 2021, 08:44

О пердильники скрепные полыхнули! Насолода

ян

6 листопада 2021, 07:18

продолжаете дурковать

Назар

6 листопада 2021, 06:40

borysfen, ты дободятел. Я тоже конечно против Сталина но как бы там ни было это ИСТОРИЯ!! Народ без истории ,просто быдло!!! Кстати ,мы таким и стали из-за таких как ты. Для таких как ты, реально нужен Сталин чтобы сидел и не тявкал, бандерня тупорылая!!! Что ты,быдлюк сделал для Украины??? Войну разжег только и всего. Заглохни гнида, или иди покайся перед погибшими!!!

А

6 листопада 2021, 06:08

Скотам воздастся. Мрази.

Demon

6 листопада 2021, 01:06

borysfen, а не пошел бы ты в свой угол, и не писал бы, кому и на что кого переименовывать? Некуда бабло девать? Лучше б отрапортовали, скольким детям помогли с онкологией!! Заткнись придурок!

Demon

6 листопада 2021, 01:02

Да вы просто конченые, вас по другому не назовешь, стройте новые! улицы, и называйте кем хотите, но называть старые киевские улицы непонятно какими названиями-чушь и бред. Уколитесь и забудьтесь уже ,!

Люба

5 листопада 2021, 23:28

Як набридли ці зміни в назвах вулиць.Тільки плутають киян.Вже не знаєш як пояснити перехожим як пройти в Києві.Вже й язик до Києва не доведе? Найлегше що можна зробити маючи владу,то займатися перейменуваннями.Соромно за тих хто зараз цим займаються.Ковід,ріст цін на харчі,на комуналку то дрібниці?

Александр

5 листопада 2021, 22:12

Ну и??? Если переименовать ул. Ленина в ул. Васи Пупкина то люди живущие на ней сразу станут лучше жить?

К

5 листопада 2021, 22:07

Занялись бы мостами и метро, не говоря уже о людях

Просто житель

5 листопада 2021, 21:18

Ну теперь то заживём!

Влад

5 листопада 2021, 20:13

Заняться нечем

borysfen

5 листопада 2021, 19:03

Давно вже настав час змінити назву вулиці в Оболонському р-ні " Проспект Героїв Сталінграду" на приміром Проспект "Борців за незалежність України" А зробити це потрібно чим скоріше, щоб в нашій столиці накінець не залишилося навіть смердіти ім'ям ката Сталіна.

Сергей,

5 листопада 2021, 19:00

Пидорасы

я

5 листопада 2021, 18:50

являлся процессором? славно...

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися