У Києві відбулася природна аномалія (ФОТО)

У Мережі опублікували фото осіннього "сюрпризу" природи

У столиці зняли досить незвичайне для листопада природне явище — цвітіння каштанів. Про це повідомляє видання Big Kyiv, посилаючись на Telegram-канал "Київ без цензури".

За словами джерела, цвітіння каштанового дерева помітили на Оболоні та на Теремках. До повторного цвітіння найчастіше призводять погодні умови, а також відсутність вологи. Кліматологи вважають, що цвітіння каштанів восени пов'язане із глобальним потеплінням.

picture

Найчастіше повторне цвітіння може відбуватися біля тих дерев, які ростуть біля автомагістралей або вулиць з інтенсивним рухом автотранспорту, передає "Інформатор", посилаючись на слова прессекретаря "Київзеленбуду" Тетяни Фальчук. До порушення біологічних механізмів призводить сильна загазованість вулиць та тепловий удар від потоку транспорту, що впливає на пошкодження зеленої маси дерева.

Як стверджують біологи, повторне цвітіння небезпечне для рослин, оскільки з настанням холодів каштанове дерево може загинути.

Для довідки: щорічно каштанові дерева починають розпускати приблизно з середини травня і цвітуть до кінця місяця.

picture


Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" інформував читачів про те, що невдовзі столиця поповниться десятьма зеленими зонами у різних районах міста. Три з яких – сквери та один парк відпочинку. Докладніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що у Кличка повідомили, що підтримують громадську ініціативу щодо створення парку "Осокорки". Йдеться про створення комфортного простору для відпочинку навколо озера Тяглі, яке поєднає активний відпочинок для всіх киян та збереження природного середовища навколо водойми. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.

Джерело: https://t.me/now_kyiv/11940


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Тат

10 листопада 2021, 12:13

Кожного року така аномалія

Елена

10 листопада 2021, 04:12

Эта "редкая аномалия" происходит практически каждый год! Весной растения просыпаются когда после холодов приходит тепло и определенная продолжительность светового дня. После первых заморозков осенью, когда приходит потепление, а световой день укорачивается, плюс разность дневных и ночных температур создают похожие с весенними условия и деревья(в прошлом году цвели не только каштаны, но и плодовые!) "путают" сезоны... Так что такая осенняя "новость" становится ежегодной.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися