Депутатів Київради хочуть притягнути до кримінальної відповідальності за закон про виконання гімну в школах

Киянин вважає, що закон про обов'язкове виконання гімну в школах перед уроками знецінює і принижує державний символ України

У Києві від Київради вимагають скасувати рішення про обов'язкове виконання гімну в школах перед уроками. На сайті Київської міської ради третього серпня з'явилася відповідна петиція.

Петицію "Про скасування незаконного рішення Київради про обов'язкове виконання Державного гімну України кожен день у всіх школах м.Києва" зареєстрував киянин Микола Ісаєв.

"Цим незаконним рішенням Київрада знецінила і принизив Гімн України, як державний символ країни, який тепер повинен виконуватися щодня у звичайні робочі дні та у звичайних школах м.Києва, а не як встановлює Конституцію України та Закон України" Про Державний гімн України "- то є на урочистих заходах загальнодержавного значення ", - зазначив автор петиції.

Ісаєв вважає, що Київрада перевищила свої повноваження і порушив Конституцію України "тому, що порядок використання Гімну України встановлюється Законом України, прийнятим не менш як двома третинами від складу Верховної Ради України, але не Київрадою".

Виходячи з цього чоловік просить правоохоронні органи притягнути депутатів Київради до кримінальної відповідальності згідно зі статтею 338 "Наруга над державними символами" Кримінального Кодексу України.

Колишній народний депутат, політичний аналітик Олесь Доній вважає, що рішення київської влади, яке на перший погляд виглядає дуже патріотично, може спровокувати зворотний ефект. "У школі, в старших класах будуть з'являтися" дисиденти ". Чи не тому, що" антиукраїнці ", а тому, що проти нав'язування", - пояснив свою точку зору Олесь Доній.

Нагадаємо, на пленарному засіданні Київради чиновники підтримали проєкт по якому в школах діти щодня перед уроками виконуватимуть гімн України. Чиновники вважають, що щоденний спів гімну посприяє вихованню патріотичного духу у школярів





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися