У Києві на Печерську збудують пам'ятник Івану Мазепі: подробиці

На столичному Печерську планують звести пам'ятник гетьману Івану Мазепі

Стало відомо, що український уряд має збудувати пам'ятник українському гетьманові Івану Мазепі у Печерському районі столиці. Про це стало відомо із листа Київської міської ради до Кабінету міністрів, який опублікувало видання "Київ Влада".

Відомо, що відповідний указ про будівництво пам'ятника було підписано ще третім президентом України Віктором Ющенком у 2007 році. У листі Київської міської ради йдеться про те, що пам'ятник Мазепі мав бути відкритий до 30-х роковин відновлення Незалежності України.

Нагадаємо, що нещодавно у Києві обрали підрядника, який розробить проект реставрації пам'ятника князю Володимиру. Київський науково-методичний центр (КНМЦ) з охорони, реставрації та використання пам'яток історії, культури та заповідних територій замовив розробку проекту ремонтних робіт пам'ятника князю Володимиру.

У тендері перемогло товариство з обмеженою відповідальністю "СК Архіград". Цей підрядник готовий виконати роботи за 1 мільйон 420 тисяч гривень, хоча замовник був готовий заплатити майже 1,5 мільйона гривень.

Розробити проект реконструкції пам'ятника князю Володимиру мають до 20 грудня 2021 року. До цього на площі одного гектара підрядник має обстежити територію та пам'ятник, а також провести топографо-геодезичні та інженерно-геологічні роботи. На реставрацію пам'ятника князю Володимиру мерія Києва планує виділити понад 26 мільйонів гривень, а завершити усі роботи – до 2023 року.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Також читайте про можливе подорожчання проїзду в київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися