Столична "Швидка": більше сотні помилкових викликів за ніч

Для того щоб викликати "Швидку допомогу", кияни придумують неіснуючі симптоми

Працівникам екстрених служб деколи доводиться стикатися з несвідомими громадянами. Нагадаємо, що в Кременчуці чоловік вирішив пожартувати з співробітниками "Швидкої допомоги" про те, що у нього коронавірус. Після чого жартівнику довелося заплатити штраф за свою витівку. А ось в столиці медикам "швидкої" доводиться стикатися як з курйозними випадками, так і з відвертими псевдовикликами. Про це повідомляють в Центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф міста Києва.

За минулу добу, 3 липня, столичним лікарям екстреної медичної допомоги надійшло 128 помилкових викликів. Це випадки, коли люди викликали екстрених медиків, не маючи для цього достатніх підстав. В цілому, столичної "швидкої допомоги" за добу надійшло 1 755 звернень, в 142 випадках викликали бригаду до дітей. Виконано 1 294 екстрених викликів. "Прибуття бригад на місце виклику за 10 і менше хвилин склало 68% відносно загальної кількості. Це 624 випадки", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що 128 випадків занесені до звіту як безрезультатні. Тобто люди викликають екстрених медиків, не маючи для цього достатніх підстав - це переважно люди з хронічними захворюваннями, які повинні звертатися до сімейного лікаря. Працівники екстреної служби відзначають, що нерідко громадяни придумують собі вигадані симптоми для того, щоб бригада виїхала на виклик.  

Крім того, 148 разів бригади викликали на травми, в 32 з них постраждали діти. У цій статистиці є 16 пожеж, 11 ДТП а також 7 отруєнь.

Серед іншого, чоловік 58 років випадково випив речовини для обробки деревини від цвілі - госпіталізований в токсикологічне відділення. Ще одне незвичайне отруєння зареєстрували в Печерському районі - сім'я з двома дітьми 3 і 6 років отруїлися, поївши млинців. Як виявилося, психічно нездорова сусідка додала в тісто миючий засіб.

Як повідомляв портал "Коментарі", раніше в Міністерстві охорони здоров'я порадили українським медикам вчитися на американських серіалах про медицину.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися