Спецслужби проти журналістів: дії СБУ можуть спровокувати агресію населення по відношенню до ЗМІ

Спецслужби, щоб захопити злочинця, привели до нього на зустріч фейкових журналістів

Українські спецслужби, 3 серпня, щоб зупинити чоловіка, який збирався підірвати банк, привели до нього на зустріч підставних журналістів. Це може спровокувати агресію стосовно справжніх співробітників ЗМІ в майбутньому. Про це написав глава Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко на своїй сторінці в Facebook.

"Те, що сьогодні разом зі знімальними групами двох національних телеканалів Zik і "1 + 1" до "київському терористові" привели підставних журналістів з поліції діалогу і СБУ - це не спецоперація, а дискредитація журналістської професії й ризик, що під час майбутніх інцидентів зловмисники можуть свідомо цілитися в працівників ЗМІ ", - написав він.

Також Томіленко зазначив, що для прикриття фейковим журналістам видали посвідчення одного з українських ЗМІ, що є фактом підриву довіри до журналістів.

Нагадаємо, у понеділок, 3 серпня громадянин Узбекистану увірвався у відділення банку в київському бізнес-центрі "Леонардо" з вибухівкою. СБУ використовували своїх співробітників під виглядом журналістів, щоб захопити злочинця.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися