Екологи пильнують: київські водойми отримають паспорти

Паспортизація потрібна для того, щоб з'ясувати стан водойм Києва

Малі річки, озера та інші водойми столиці обзаведуться паспортами. Така ініціатива міститься в міської цільової програми екологічного добробуту на 2019 - 2021 роки проведуть паспортизацію малих річок та водойм. Про це повідомив голова Постійної комісії Київради з питань екологічної політики Костянтин Яловий.

Дані роботи дозволять визначити і описати стан київських водойм і їх зміни з часом.

"Це місцезнаходження, глибина, замулюваність, площа поверхні, якість води, тощо. Тобто, це фізичні характеристики водного об'єкта ", - розповів Яловий.

Він додав, що водойми не залишаються незмінними, з часом змінюється їх площа, глибина і інші характеристики.

"Наприклад, площа озера Мартиша в Дарницькому районі за офіційними даними становить приблизно 27 гектарів, а фактично там вже близько 60 гектарів. Тому необхідно створити паспорт, щоб розуміти істинний розмір водойми і обсяг води, який в ній міститься", - пояснив чиновник.

На думку фахівців, подібні вимірювання та оновлення паспортних даних необхідно проводити не рідше, ніж в п'ять років. В цілому, до кінця року в планах влади видати паспорти на вісім столичних водойм.

Як повідомляв портал "Коментарі", президент Володимир Зеленський підписав закон, який забезпечує громадянам вільний доступ до водойм. За обмеження прав загрожує штраф.  



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися