Сміттєве питання: киянам пропонують встановлювати "дзвіночки"

Для установки нових контейнерів киянам необхідно проявити активність і подати заявку до комунальних служб

У той час як вчені з Дніпра винайшли машину для утилізації медичних відходів , в Києві продовжують впроваджувати систему роздільного вивозу сміття. З цією метою в місті встановлюють незвичайні контейнери у вигляді "дзвіночків". Тепер в поле уваги комунальників потрапив Подільський район. Жителі цього району можуть самостійно подати заявку на новомодні "дзвіночки". Їх конструкція влаштована так, що велика частина контейнера знаходиться під землею. Об'єм контейнерів становить 2,5 куби, а розміри - 1,57 метра у висоту і 1,73 метра в діаметрі. Під час вивантаження сміття контейнер підіймають в висоту на 6 метрів. Про це повідомили в "Київкомунсервіс".

У жителів цього району є можливість самостійно подати заявку на установку контейнерів у вигляді "дзвіночків". На підприємстві вважають, що найбільш зручні місця для установки запропонують самі жителі. Будь-який охочий може зайти на сайт "Київкомунсервісу", заповнити заявку із зазначенням адрес і локацій, де "дзвіночки" будуть корисні.

Після цього Подільська райдержадміністрація і місцева керуюча компанія з обслуговування житлофонду оброблять всі подані пропозиції і узгодять єдиний список адрес, де контейнери можна встановити. Крім цього, з урахуванням розташування контейнерів доведеться розробити і нові маршрути з вивезення відходів.

Відзначимо, що для установки подібних контейнерів необхідно, щоб поблизу не було інших пунктів прийому вторсировини. Виявляється, що через конкуренцію в "сміттєвому" бізнесі приватники часом псують контейнери, а окремі громадяни намагаються самостійно витягнути сміття, що спричиняє небезпеку для здоров'я.

Нагадаємо, що раніше портал "Коментарі" повідомляв про трагедію - під час пожежі на сміттєзвалищі згоріли двоє людей.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися