"Укрзалізниця" запустить швидкісну електричку Київ–Васильків: подробиці

У Київській області планують запустити нову електричку сполученням Київ–Васильків

На Київщині планують запустити міжміську електричку сполученням Київ-Васильків, що буде першим новим приміським маршрутом за останні десятиліття. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник міністра фінансів України Олександр Кава.

За словами чиновника, "Укрзалізниця" завершила встановлення опор для контактної мережі на залізниці до Василькова на Київщині. Вже за місяць планується запуск нової електрички Київ-Васильків. Проект будівництва електрички до Василькова український уряд вирішив профінансувати цього року. У Мінфіні сподіваються, що потяги розвантажать трасу Київ-Одеса, а електричка з Василькова до столиці їхатиме 37 хвилин.

Нагадаємо, що державна компанія "Укрзалізниця" запускає оновлений потяг сполученням Київ-Херсон з вагонами-трансформерами, які нещодавно пройшли капітальний ремонт. Загалом нових вагонів буде дев'ять. Про це стало відомо із повідомлення прес-служби компанії.

Повідомляється, що оновлені вагони почнуть курсувати на маршруті з 12 листопада, вони підходять як для довгих, так і для коротких маршрутів. Оновлений рухомий потяг обладнаний кузовом вагона кондиціонерами, новими вікнами, ролетними системами. Також у купе встановлені USB-розетки біля кожного місця, а під столиками спеціальні полиці для зарядки телефонів. Окрім цього, вагони обладнані індивідуальними системами клімату контролю.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Денис

16 листопада 2021, 01:20

"УкрзализнЫця" існує за парєбрікам!!! АСТАНАВІТЄСЬ !!! Жах.

Алексей

15 листопада 2021, 14:09

Дуже смішно! Влада обіцяла запустити цю електрику до Дня Незалежності. Правда, рік ніхто не уточнював.

Мини

15 листопада 2021, 12:34

Так это не Васильков э т о Калиновка Киев не путай имиграцию туризмом

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися