Вода замість асфальту та багато зелені: як міг виглядати Хрещатик із річкою посередині (Фото)

Столичний дизайнер зробив візуалізацію Хрещатика з річкою замість асфальту

Відомий київський дизайнер Віктор Білоус створив візуалізацію центральної вулиці столиці з річкою Хрещатик у середині, яку могли б звільнити з колектора. Про це стало відомо з його шпальти на порталі "Behance".

За його словами, річка Хрещатик сьогодні протікає у колектора під однойменною центральною вулицею. Вона живить підземну річку Слів і впадає в річку Либідь, яка впадає у Дніпро. Білоус сказав, що ці річки можна відновити і в симбіозі з горбистим ландшафтом перетворити Київ на сучасний та екологічний простір.

За задумом автора, замість проїжджої частини на Хрещатику має текти річка, яку звільнять від колектора, а пішохідну частину можна перетворити на зелену зону для відпочинку. Проект передбачає перетворення Майдану на зону пікніків, проїжджу частину в ньому також передбачено — йдеться про п'ять шпальт з боку Головпоштамту. Також згідно з проектом на Хрещатику не повинно бути підземних переходів.

Нагадаємо, що столична влада планує в 2022 році провести капітальний ремонт головної вулиці міста - Хрещатика, який коштуватиме майже мільярд гривень. Про це повідомив міський голова Києва Віталій Кличко в інтерв'ю "Радіо Свобода".

За його словами, на Хрещатику поміняють тротуари, перекладуть усі труби, системи, зроблять гідроізоляцію. Великий проект із капітального ремонту вулиці заплановано на наступний рік. Також мер Києва розповів, що у 2022 році також планується ремонт вулиці Богдана Хмельницького, який робитимуть за прикладом ремонту вулиць Золотоворітська та Івана Франка.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися