Вперше з моменту аварії: Реакторну залу енергоблоку ЧАЕС зняли зсередини (Відео)

Вперше з моменту аварії на ЧАЕС зсередини зняли один із реакторних залів енергоблоку

На Чорнобильській атомній електростанції вперше з моменту катастрофи 1986 року зняли зсередини реакторну залу п'ятого енергоблока з дрона. Дослідники намагалися переконатись, що всередині немає небезпечних ядерних відходів. Про це стало відомо на каналі Vice News.

Відомо, що кадри руїн вдалося зняти за допомогою апарату Elios 2, який створили спеціально для обстеження небезпечних для людей місць, у тому числі й атомних станцій. Дрон обладнаний жорстким зовнішнім каркасом, який захищає його від зіткнень із різними предметами та поверхнями під час польоту.

Нагадаємо, що нещодавно у Києві пішов із життя перший директор Чорнобильської атомної електростанції Віктор Брюханов, який очолював ЧАЕС під час катастрофи 26 квітня 1986 року. Про це повідомили на офіційній сторінці підприємства у Facebook.

Відомо, що Брюханов помер 13 жовтня 85 років. Останнім часом він проживав у Києві, колектив Чорнобильської АЕС висловив щирі співчуття рідним та близьким відомого атомника. Віктора Брюханова було засуджено після аварії на ЧАЕС разом з головним інженером Миколою Фоміним та заступником головного інженера Анатолієм Дятловим.

Офіційна версія СРСР, що Дятлов, Брюханов і Фомін є головними винуватцями та відповідальними за аварію на ЧАЕС неодноразово піддавалася критиці та сумнівам з боку вчених.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися