Мер Києва привітав українців з Днем Гідності та Свободи

Віталій Кличко переконаний, що всі виклики та випробування буде подолано

Голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Віталій Кличко привітав українців з Днем Гідності та Свободи. Вітання мер Києва оприлюднив на своїй сторінці у Facebook.

Голова КМДА Віталій Кличко зазначив, що й у 2004, і у 2013 роках українці вийшли виборювати своє право жити у демократичній і вільній Україні. Він нагадав, що Помаранчева революція перемогла без жертв, а за перемогу Революції гідності довелося заплатили високу ціну.

"Загинули сто найвідданіших патріотів — Героїв Небесної сотні. За європейське майбутнє, за свої гідність і свободу ми боремося і сьогодні. Україна відстоює свою територіальну цілісність та незалежність у боротьбі з російським агресором. Наші герої-захисники віддають свої життя за вільне майбутнє української держави. Я переконаний, ми подолаємо всі виклики та випробування. Ми переможемо! Бо любимо свою країну і боремося за неї", — заявив Кличко.

Українці пам’ятають і шанують своїх героїв, і вірять в успішне та європейське майбутнє, резюмував мер Києва Віталій Кличко.

Пам'ять загиблих активістів Майдану у День Гідності та Свободи вшанували президент Володимир Зеленський, голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, прем’єр-міністр Денис Шмигаль і керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

У своєму зверненні голова держави наголосив, що українці вільні творити майбутнє.

"І маємо пишатися цим. Не задирати носа. Але й не опускати очей. Так. Ми заплатили й продовжуємо платити за свободу велику ціну. І ніколи не забудемо всіх, хто віддав за Україну своє життя. І ніколи не пробачимо усім, хто позбавив їх життя та хотів позбавити нас волі. Але головне, що це нікому не вдалося та ніколи не вдасться", — заявив Зеленський.

Президент України вважає, що українцям час уже змінити самосприйняття й мислення.

"Ми не жертва, не пригнічені, не розділені, не захоплені. Ми прекрасний, сильний, сміливий, розумний, талановитий народ. Непереможний. Саме тому, що ми маємо гідність", — сказав голова держави.

Зеленський наголосив, що українці готові боротися за гідність і свободу ціною власного життя. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Андрей

22 листопада 2021, 11:54

Вот гнида,когда люди гибли на майдане ,он писюном развлекал врагов.Ганьба этой мрази.

Bujhm

21 листопада 2021, 20:53

Вызовы и испытания это они и есть. Главный вызов это скотская власть.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися