Криза і пандемія: аеропорт «Бориспіль» може збанкрутувати

У Києві аеропорт "Бориспіль" скоротив 27% співробітників

За період пандемії обсяг пасажиропотоку в аеропорту "Бориспіль" відкотився до рівня 2006 року. Навесні аеропорт взяв банківський кредит, щоб видати співробітникам зарплату. Про це розповів Генеральний директор МА "Бориспіль" Павло Рябікін в інтерв'ю Бізнес-Цензор.

Через коронавірус скоротився попит на авіаперельоти, тому авіакомпаніям довелося зменшити кількість рейсів і частково (тимчасово) зупинити виконання польотів по ряду напрямків.

"Ситуація змінюється щодня. За кількістю рейсів ми зараз знаходимося в 30% від аналогічного періоду минулого року, за кількістю пасажирів (на виліт і приліт) - у 20%. Тенденція до зростання присутня, але сказати, що вона дуже оптимістична - я не можу. Якщо взяти по тижнях у нас польоти почалися з 25-го тижня, і тоді у нас було 4% пасажирів на виліт (від аналогічного періоду минулого року - БЦ), через тиждень - уже 13% пасажирів, з 30-го тижня - 28 % пасажирів ", - поділився Рябикин.

Також він зазначив, що авіакомпанії відмовилися виконувати рейси, які через неповне завантаження борту не окуповують перевезення. Більш того головний перевізник Борисполя - авіакомпанія МАУ Ігоря Коломойського практично не виконує регулярних рейсів, вона не привозить трансферних пасажирів і не може погасити старі борги. Рябикин вважає, що це триватиме, як мінімум, до кінця 2020 року. Зараз компанії доводиться брати кредити, щоб оплатити зарплати.

"Ми отримали кредит в Альфа-Банку під комерційний процент. Зараз ведемо переговори з декількома банками, включаючи державні. Але умови позики - стандартні. Ніяких спецпрограм для підприємства не передбачено ", - пояснив Рябикин.

Також гендиректор згадав що "Борисполю" замість 10% співробітників довелося скоротити 27% і скоро почнеться друга хвиля. В сумі залишилося без роботи 3700-3600 осіб.

За словами Пала Рябкина, держава ніяк не допомагає аеропорту.

"Я б попросив уряд звернути увагу на те, що в Україні є державне підприємство міжнародний аеропорт "Бориспіль"", - підсумував гендиректор.

Раніше "Коментарі" розповіли що "Укрзалізниця" зняла карантинні обмеження.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися