У Києві з'явився прокат електросамокатів: у скільки обійдеться оренда

Перші парковки самокатів, які можна взяти в оренду, розташовані в центрі міста

Столичні жителі отримали можливість орендувати персональний електротранспорт. Компанія Bolt планувала запустити сервіс оренди самокатів ще навесні 2020 року, але була змушена перенести запуск на літо через поширення пандемії коронавірусу Covid-19. І ось довгоочікуваний сервіс почав свою роботу. Про це повідомляє пресслужба компанії.

Щоб взяти на прокат електросамокат, потрібно встановити додаток Bolt, скачавши його з Google Play або App Store. Програму необхідно оновити до останньої версії - після цього потрібно підійти до самоката і відсканувати його QR-код. Оплатити оренду можна за допомогою безготівкового розрахунку використовуючи той же смартфон. У вартість прокату електросамоката входить ціна за його розблокування і хвилини використання. Так, розблокування обійдеться вам у 29 грн, а кожна хвилина поїздки - в 4,9 грн. Якщо є бажання користуватися транспортним засобом весь день доведеться викласти 600 грн.

Паркувати самокат можна тільки в безпечних місцях, які вказані в мобільному додатку. Якщо залишити його в іншому місці, користувача оштрафують.

Знайти електросамокати Bolt можна вже на Поштовій площі, Майдані Незалежності, Бессарабської площі, Золотих воротах і в Маріїнському парку.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що вчені розробили самокат зі штучним інтелектом, який сам їде на підзарядку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися