У Києві встановлять автоматизовані супертуалети

Нові туалети, які встановлять в столиці, обладнають за останнім словом техніки

Технічний прогрес не стоїть на місці навіть в галузі розробки відхожих місць. Так, портал "Коментарі" вже публікував інформацію про те, що компанія Toi Labs з Сан-Франциско готується до запуску масового виробництва "розумних" туалетів з вбудованим контролем за станом організму. Тепер же цивілізація заглянула і в столицю України - КП "Київводфонд" замовило п'ять автоматизованих модульних туалетів. Кожен з них буде оснащений автоматичною мийкою та дезінфекцією після відвідувача, підігрівом повітря, кнопкою виклику допомоги та таймером максимального користування туалетом. Вартість одного такого пристрою становить від 1,6 до 1,9 млн гривень. В цілому сума контракту на постачання вбиралень складе 9,29 млн гривень.

ТОВ "Сервіс Столиця Инновейшн" має поставити 4 туалети модульного типу в колоні розміром 2х5 метрів по 1,9 млн гривень за штуку та 1 туалет модульного типу розміром 2,3х3 метри за 1,6 млн гривень. Ці туалети повинні бути обладнані автоматизованими:

мийкою та дезинфекцією унітазу і статі після кожного відвідувача;

подачею туалетного паперу, мила і води;

розсувними дверима;

безконтактною сушаркою для рук,

вентиляцією і підігрівом повітря;

кнопкою виклику допомоги і можливістю відкриття дверей в автоматичному і ручному режимі.

Крім цього, туалет зможе самостійно підраховувати число відвідувачів. Засиджуватися в такому "будиночку" не вийде - спрацює таймер максимального перебування, розрахований на 15 хвилин. За наявністю людини в кабінці буде стежити спеціальний датчик. Для зручності клієнта в туалеті передбачений освіжувач повітря і вішалка для одягу. Місця розташування диво-туалетів поки не розголошуються.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Римі набере чинності "закон про туалети" - він дозволить власникам кафе і ресторанів стягувати плату з туристів за відвідування туалету. У повідомленні сказано, що новий закон зобов'яже платити за відвідування вбиральні кімнати лише туристів "з вулиці", які не є клієнтами закладу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися