Збудують величезні розв'язки: у Києві до 2029 року проведуть реконструкцію вулиці Стеценка

У столиці планують капітальну реставрацію вулиці Стеценка з будівництвом нових розв'язок

Столична влада запланувала капітальну реконструкцію вулиці Стеценка, яка проходить через Святошинський, Шевченківський та Подільський райони Києва. Про це стало відомо із тендеру у системі державних закупівель "Prozorro".

Відомо, що генерального підрядника для проведення робіт уже обрано. Оголошена вартість складає 2,78 мільярда гривень. Реконструкцію проведуть на ділянці від проспекту Палладіна до Міжнародної площі. Роботи проходитимуть у чотири етапи.

На першому етапі відремонтують вулицю від проспекту Палладіна до вулиці Туполєва, під час робіт повністю оновлять покриття та комунікації, а також облаштують велодоріжки, встановлять нові зупинки, світлофори та знаки. На другій черзі буде ремонт на ділянці від вулиці Туполєва до площі Марченка, шляховики ліквідують кругову розв'язку та повністю поміняють покриття, а також комунікації. На третьому та четвертому етапі планують будівництво дворівневих розв'язок на перехресті вулиці Стеценка та Щербаківського, а також вулиці Стеценка та проспекту Палладіна. Усі роботи планують виконати до кінця 2028 року.

Нагадаємо, що столична влада планує у 2022 році провести капітальний ремонт головної вулиці міста - Хрещатика, який коштуватиме майже мільярд гривень. Про це повідомив міський голова Києва Віталій Кличко в інтерв'ю "Радіо Свобода".

За його словами, на Хрещатику поміняють тротуари, перекладуть усі труби, системи, зроблять гідроізоляцію. Великий проєкт із капітального ремонту вулиці заплановано на наступний рік. Також мер Києва розповів, що у 2022 році також планується ремонт вулиці Богдана Хмельницького, який робитимуть за прикладом ремонту вулиць Золотоворітська та Івана Франка.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Також читайте про можливе подорожчання проїзду в київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися