У "Борисполі" частка лоукостерів становить 40%

Із загального пасажиропотоку у "Борисполі" серед міжнародних регулярних рейсів 40% зайняті трафіком гібридних авіакомпаній та лоукостерів.

Про те, що частка лоукостерів та гібридних авіаліній у "Борисполі" становить 40% від усіх рейсів, було сказано Олексієм Дубревським, генеральним директором підприємства на форумі "Авіація та туризм".

Також Дубревський нагадав, що у 2017 році частка бюджетних рейсів становила близько 3%, а у 2019, перед початком кризи – 7%.

Гендиректор "Борисполя" повідомив, що таке зростання частки лоукостерів заподіяно змінами в структурі ринку, оскільки зараз вибір пасажирів найчастіше падає саме на лоукостери, які прямують прямим рейсом, а не на класичні авіакомпанії, якими пасажирам забезпечені пересадки в базових аеропортах.

Також Дубревським було озвучено прогноз, у якому сказано, що частка гібридних авіакомпаній та бюджетних рейсів продовжить зростати, оскільки до кінця 2021 року "Борисполем" заплановано перельоти для 9,5 мільйонів пасажирів. Це число складатиме 62% від показників 2019 року.

Раніше ми писали про те, що аеропорт "Бориспіль" перетвориться на сучасний авіаційний хаб.


Читайте также