Українцям буде доступна онлайн-зміна прописки у тестовому режимі

З 1 грудня портал "Дія" надасть українцям можливість змінити прописку в онлайн-режимі

Про таке нововведення, як онлайн зміна прописки на порталі "Дія", повідомив Михайло Федоров, який є Міністром цифрової трансформації України.

Також Федоров уточнив, що формат послуги із запровадженням можливості зміни прописки в онлайн-режимі зміниться повністю. Тепер українцям буде набагато простіше оформити зміну прописки, уникаючи довгих черг у держустановах та заповнення великої кількості паперів.

Для того, щоб переоформити прописку в "Діє", заявник повинен досягти віку 14 років і мати при собі податковий номер заявника та такий самий документ, що належить власнику чи співвласнику житла. Також необхідно підготувати кваліфікований електронний підпис заявника та власника чи співвласника житла та оформлене право власності на житло, яке попередньо було внесено до Реєстру нерухомості (з 2013 року).

На даний момент вказана послуга недоступна для мешканців таких міст як Дніпро, Одеса, Чернівці, Миколаїв та Херсон, але з 1 грудня мешканці цих міст також матимуть можливість переоформлювати прописку онлайн.

Раніше ми писали про те, що на Київщині тепер відкрито консалтинговий центр "Дія. Бізнес".




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися