У Києві відкрили пам'ятник Борису Патону: де його можна знайти (фото)

У столичному парку КПІ встановили пам'ятник академіку Борису Патону

У столичному парку Київського політехнічного інституту з'явився пам'ятник видатному українському вченому та академіку Борису Патону, а також меморіальній дошці на його честь — її повісили на будинку, де народився і жив Патон. Про це повідомляє видання "Вечірній Київ".

Відомо, що під час урочистих заходів Державному політехнічному музею надали ім'я Бориса Євгеновича Патона. Борис Патона народився і виріс на території КПІ, був хрещений в інститутській церкві, все своє дитинство він провів у науковому середовищі. Саме у КПІ видатний учений здобув вищу освіту.

Нагадаємо, що нещодавно у Києві обрали підрядника, який розробить проект реставрації пам'ятника князю Володимиру. Київський науково-методичний центр (КНМЦ) з охорони, реставрації та використання пам'яток історії, культури та заповідних територій замовив розробку проекту ремонтних робіт пам'ятника князю Володимиру.

У тендері перемогло товариство з обмеженою відповідальністю "СК Архіград". Цей підрядник готовий виконати роботи за 1 мільйон 420 тисяч гривень, хоча замовник був готовий заплатити майже 1,5 мільйона гривень.

Розробити проект реконструкції пам'ятника князю Володимиру мають до 20 грудня 2021 року. До цього на площі одного гектара підрядник має обстежити територію та пам'ятник, а також провести топографо-геодезичні та інженерно-геологічні роботи. На реставрацію пам'ятника князю Володимиру мерія Києва планує виділити понад 26 мільйонів гривень, а завершити усі роботи – до 2023 року.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися