Метро на Троєщину у Києві планують добудувати за 7 років: подробиці

У столиці до кінця 2027 року планують добудувати нову лінію метрополітену на Троєщину

У столиці до кінця 2027 року планують побудувати нову лінію метрополітену на Троєщину, останню станцію підземки в Києві було відкрито ще 2013 року, йдеться про станцію "Теремки". Про плани столичної влади повідомляє видання " Depo ".

Відомо, що у 2022 році на будівництво метрополітену на Троєщину витратити 50 мільйонів гривень, проте об'єкт буде збудований лише на 0,8%. Весь проект будівництва метро на Троєщину оцінюють у 15,3 мільярда гривень. Він передбачає будівництво шести станцій – "Глибочицька", "Подільська", "Суднобудівна", "Затока Десенка", "Труханів острів" та "Райдужна".

Нагадаємо, що до комунального підприємства "Київський метрополітен" оголосило тендер на коригування проектної документації на будівництво першої ділянки Подільсько-Вигурівської лінії метрополітену.

За даними столичної мерії, оголошено відкриті конкурсні торги на коригування проектної документації на будівництво першої ділянки Подільсько-Вигурівської лінії метрополітену від станції "Глибочицька" до станції "Райдужна". Перша ділянка метро на Троєщину завдовжки майже 11 кілометрів включатиме шість станцій і два пересадочні вузли. "Оновлений проект відповідатиме всім сучасним вимогам — від інклюзивності до наявності велосипедних паркінгів не менше ніж на 50 велопаркувальних місць поруч зі станціями метро. , – розповів заступник мера Києва Олександр Густельов.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Також читайте про можливе подорожчання проїзду в київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися