Скільки тисяч доларів коштує узаконити незаконну забудову на Київщині – СБУ

Чиновники на Київщині провертали незаконні схеми з земельними ділянками

Служба безпеки викрила зловмисників, які допомагали громадянам порушувати закон у земельних питаннях. Про це повідомляє прес-служба відомства.

У районній раді Київської області було затримано чоловіка, який сприяв порушенням земельного законодавства. У момент затримання він отримував за свої "послуги" 45 тис. дол.

Питання, яке мав допомогти вирішити затриманий, стосувалось змін цільового призначення. Замовник намагався змінити цільове призначення ділянки, на якій він хотів звести будівлю. 

Правоохоронці з'ясували, що до земельних махінацій були причетні чиновники з районних рад. Щоб провертати свої "схеми", вони залучили посередника – жителя Вишгорода. Вартість його послуг залежала від площі ділянки, для якої планували здійснити порушення. Саме до нього звертались люди, які хотіла вирішити питання щодо землі, при чому питання стосувались не лише зміни цільового призначення. Посередник звертався до чиновників, які використовували своє посадове становище для порушення законодавства.

Слідчі оголосили затриманому повідомлення про підозру. Йому інкримінують злочин за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу – зловживання впливом. Якщо його буде визнано винним, то він може бути покараний позбавленням волі на термін до восьми років.

СБУ продовжує слідчі дії, щоб виявити усіх причетних до злочину. Вирішується питання про запобіжний захід до затриманого. 

Видання "Коментарі" нагадує, що екс-голова СБУ Віктор Трепак повідомив про спробу вилучити архів технічної документації про всю київську нерухомість. Про те, хто у цьому зацікавлений та до чого ситуація може призвести, він повідомив на своїй сторінці Facebook - більше про подію можна прочитати за посиланням.


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися