Чистота останніх притулків: київські кладовища очистять від сміття

Сміття з територій кладовищ повинні прибрати до кінця серпня

Сміття - одна з найважливіших проблем людства. В рамках столиці України проводяться різні ініціативи, включаючи будівництво сміттєспалювального заводу на Троєщині; вводяться нові нормативи до будівництва сміттєвих полігонів. У той же час, комунальні служби стоять на сторожі чистоти мегаполісу. Тепер сміття приберуть з кладовищ Києва. Всі роботи повинні бути закінчені до вересня. На це витратять майже 3 млн гривень. Про це повідомляє "КиївВлада".

Так, Міське, Лісове і Байкове кладовища Києва повинні очистити від сміттєвих звалищ. Роботи зі збирання, вивезення та утилізації сміття буде виконувати ТОВ "Крамар Еко". За це фірмі заплатять майже 3 млн гривень.

Як випливає з оголошення електронної системи державних закупівель ProZorro, 23 липня 2020 року ритуальна служба КП "Спеціалізований комбінат підприємств комунально-побутового обслуговування" уклало договір з ТОВ "Крамар Еко" на ліквідацію звалищ на території міських кладовищ, площею 7750 м. куб. Ціна договору склав 2,71 млн гривень.

За договором, підряднику доведеться прибрати на Міському кладовищі - 2100 м. куб, на Лісовому - 5450 м.куб, на Байковому - 200 м.куб.

Як повідомляв портал "Коментарі", столичні депутати прийняли рішення про звернення до Верховної Ради щодо врегулювання питання про викид сміття в неналежних місцях. Депутати вважають, що необхідно ввести штраф від 340 до 850 гривень за "кидок мимо урни" і від 850 до 1700 гривень, в разі повторного правопорушення. Про те, чи може бути прийнятий такий законопроєкт і як сильно він вплине на чистоту навколишнього середовища, видання "Коментарі" запитало в експертів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися