На Подолі покажуть раритетні ялинкові іграшки

Центр української культури та мистецтва представить виставку раритетних ялинкових іграшок

З 1 по 28 грудня мешканці столиці можуть відвідати Центр української культури та мистецтва, щоб подивитися на раритетні ялинкові іграшки. Саме в цей період тут проходитиме Свято новорічної іграшки, що супроводжується виставкою новорічних прикрас ручної роботи.

Виставку було засновано ще у 2011 році під керівництвом Світлани Долеско.

Цього року на виставці представлять візуальну історію українських ялинкових іграшок: цей проект розробила колекціонерка Вікторія Чекалкіна. У її колекції міститься понад 100 різних персонажів із казок та прикрас для ялинки. Також у колекції Вікторії можна знайти ретро-фотографії та речі, які викликають ностальгію з дитинства. Всі ці предмети було виготовлено протягом ХХ століття українськими майстрами.

Також експозиція включатиме сімейну колекцію ялинкових прикрас, зібрану Ганною Шпилькою та колекцію новорічних іграшок Зої Кравченка, які були подаровані цього року фондам Центру української культури та мистецтва.

Окрім раритетних іграшок, на святі також буде розміщено безліч сучасних авторських новорічних іграшок від таких кельм, як Аліна Бусло, Тетяна Негода, Олеся Токарська, Наталія Валенсія та інші.

У програму свята входять ще й майстер-класи, на яких усі охочі можуть навчитися створювати новорічні прикраси для ялинок. Майстер-класи вестиме Тетяна Негода, яка під добрі новорічні фільми показуватиме різні техніки декору новорічних іграшок.

Крім того, на Святі новорічної іграшки можна буде відвідати "Зимову Канцелярію", де кожен зможе заповнити справжню паперову вітальну листівку.

Завітати на виставку можна буде будь-якого дня тижня в період 1-28 грудня. З понеділка по п'ятницю свято чекає на гостей з 10:00 до 19:00, а у вихідні - з 10:00 до 18:00. Виставка розташовуватиметься на вулиці Хорива, 19В (на станції метро "Контрактова площа").

Нагадаємо: раніше ми писали, що центр Київ почали прикрашати гірляндами до Нового року.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися