КМДА проводить перевірку бомбосховищ та посилення бригади територіальної оборони столиці

Київською міською державною адміністрацією проводиться перевірка бомбосховищ столиці для забезпечення безпеки городян

Крім перевірки бомбосховищ КМДА також збирається зайнятися посиленням 112-ї бригади територіальної оборони та перевіркою споруд подвійного призначення та найпростіших укриттів та притулків.

За 2021 рік Департамент муніципальної безпеки КМДА розробив проект для цільової програми "Захисник Києва", який передбачає муніципальну підтримку територіальної оборони Києва протягом наступних трьох років. Таке рішення було ухвалено на вимогу директора Департаменту муніципальної безпеки Романа Ткачука під час засідання Колегії Київської міської державної адміністрації.

На ухвалення рішення про створення цього проекту вплинула трансформація управління цивільного захисту. Ще у 2020 році було переформовано управління цивільного захисту у КМДА, після чого воно було замінено Департаментом муніципальної безпеки Київської міської державної адміністрації. На початок 2021 року були присутні засідання ініціативних груп, на яких також були присутні представники Адміністрації з питань надання допомоги КМДА у розвитку територіальної оборони без залучення громадськості до відбування служби у складі територіального резерву.

За словами Романа Ткачука, саме за рахунок проведення активної підготовки вдалося досягти збільшення кількості резервістів. Проте бригада продовжує набір добровольців з огляду на досить напружену ситуацію, яка відбувається на кордонах України. Ткачук додав, що чим більше киян отримають знання про основи національного спротиву, тим менше шансів на перемогу отримає потенційний ворог.

У зв'язку з таким рішенням, пройде активація робіт, під час яких буде підібрано приміщення комунальної власності, де розмістяться підрозділи окремої бригади, яка займається територіальною обороною Києва. Також у планах проведення інформаційної роботи для працівників підприємств комунальної власності, яка стосуватиметься процесу вступу до підрозділів територіальної оборони міста.

Нагадаємо: раніше ми писали про те, що 50% випадків травмування на робочому місці зафіксовано серед медичних працівників.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися