У Києві знизили тарифи на тепло для багатоповерхівок: подробиці

Депутати Київради знизили тариф на тепло для мешканців багатоповерхівок

Депутати Київської міської ради ухвалили рішення щодо зниження тарифу на опалення для мешканців 452 столичних багатоповерхових будинків до 1654,1 гривні за 1 Гкал. Про це стало відомо із прямої трансляції засідання Київради, яке відбулося 2 грудня.

Відомо, що йдеться про будинки, які не встигли укласти передбачені законом договори на надання комунальних послуг і мають сплачувати понад дві тисячі гривень через бюрократичну тяганину. Також керівництво міста передбачило, що збитки, яких зазнає "Київтеплоенерго", будуть компенсовані з міського бюджету. Рішення підтримали 75 депутатів.

Нагадаємо, що столична влада затвердила нові тарифи на опалення та гарячу воду для населення міста на опалювальний сезон 2021-2022 років. Про це стало відомо із відповідного розпорядження, яке опубліковано на сайті Київської міської державної адміністрації.

Відомо, що на сьогодні згідно з документом тарифи на опалення у Києві складаються 1654,41 гривні за 1 Гкал з ПДВ. Ідентичний тариф діяв у столиці й минулого опалювального сезону.

Після закінчення опалювального сезону гаряча вода коштуватиме 119,83 гривні за кубометр з ПДВ, що дорожче на 22%.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися