У водосховищі на річці Рось випустили понад 9 тонн риби

У Білоцерківському верхньому водосховищі тепер мешкає понад 91 тисяча особин різних видів риби

У Білоцерківське верхнє водосховище на річці Рось (неподалік села Трушки) запустили близько 66 тисяч особин товстолобика, 20 тисяч особин коропа та близько 5 тисяч особин білого амура, а вага однієї молодої особини становить у середньому 100 грамів.

Таким чином КРП провів повне зариблення водосховища, про це повідомив начальник Київського рибоохоронного патруля Володимир Мухін. Також у планах на 2022 рік ще одна процедура зариблення Білоцерківського верхнього водосховища мальками.

Крім того, нещодавно у Канівському водосховищі теж відбулося поповнення: сюди Київський рибоохоронний патруль запустив близько 3 тонн особин коропа, товстолобика та білого амура.

Ще одне водосховище, в яке запустили рибу, – Київське (село Лебедівка, Вишгородська область). Тепер у цьому водосховищі обживаються 39 300 товстолобиків. Цей вид був обраний для зариблення у зв'язку з його раціоном, до якого входять водорості у великій кількості. Таким чином, випустивши товстолобиків у водосховища Києва, Київський рибоохоронний патруль розв'язав проблему заростання водойм.

Нагадаємо, раніше ми писали, що на Київщині ловити рибу не можна до настання нерестової заборони у 2022 році.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися