Вирішується питання майбутнього Гостьового двору: кияни можуть пройти опитування

Тепер кияни зможуть взяти участь у вирішенні питання щодо створення нового Гостьового двору, пройшовши опитування

Незабаром на Контрактовій площі відкриється оновлений Гостьовий двір, однак для того, щоб побудувати його, необхідно врахувати побажання киян. З цією метою було створено спеціальне опитування – про це на офіційному Facebook-акаунті було повідомлено заступником директора Департаменту містобудування та архітектури Київської міської адміністрації Юрієм Тацієм.

У ході опитування планується з'ясувати, як має виглядати оновлений гостьовий двір, які об'єкти до нього потрібно додати, а які краще звідти прибрати. Результатом голосування має стати готовий проєкт нового Гостьового двору, яким його і реставруватимуть.

Також Міністерство культури та інформаційної політики доклало посилання, яким можна перейти, щоб дати відповіді на запитання та допомогти міністерству створити план ідеального Гостьового двору. Крім жителів Києва, участь в опитуванні можуть взяти і його гості та ті, хто мешкає там тимчасово.

Нагадаємо, що Гостьовий двір Києва був позбавлений статусу пам'ятки архітектури, тому зараз Міністерство культури планує упорядкувати будинок і облаштувати там "простір, необхідний киянам" як частина проєкту "Велика реставрація".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Юрий

5 грудня 2021, 15:06

На сколько я помню,- "Гостинний Двір", был снесён и построен заново. То есть это подделка а не памятник истории и архитектуры. Потому он и был лишён статуса памятника архитектуры. Но на мой взгляд, это лицо Подола, а Подол, это нижняя историческая часть Киева. И хоть я являюсь коренным жителем верхней части Киева, Всё же считаю,- что без подола, Киев не возможен.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися