У Києві показали як відновлюють бомбосховища (ФОТО)

Як виглядають споруди цивільного захисту у столиці

З початку бойових дій на Донбасі у Києві почали відновлювати захисні споруди для населення. Про це розповів директор Департаменту муніципальної безпеки Київської міської державної адміністрації (КМДА) Роман Ткачук, передають "Коментарі".

За словами посадовця столичної мерії, фонд захисних споруд у Києві налічує майже п’ять тисяч укриттів. Їх створюють та відновлюють на випадки виникнення надзвичайних ситуацій та бойових дій. Інформація про адреси бомбосховищ розміщена на офіційних сайтах районних державних адміністрацій Києва.

"На сьогодні в Києві сплановано використання 4913 укриттів, із них: 3741 – цокольних та підвальних приміщень, 355 – підземних автопаркінгів, 256 – підземних переходів, 47 – підземних приміщень метрополітену", – розповів директор Департаменту муніципальної безпеки КМДА.

У столичній мерії нагадали, що у разі виникнення надзвичайної ситуації оповіщення та інформування населення про подальші дії здійснює територіальна автоматизована система централізованого оповіщення. Це радіо, телебачення, оснащені гучномовцями автомобілі та комп’ютерні автоматизовані системи оповіщення по телефону.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що, крім перевірки бомбосховищ, КМДА також збирається посилити 112-ту бригаду територіальної оборони, перевірити споруди подвійного призначення та найпростіші укриття та притулки.

Нагадаємо, що у Київській області та ще чотирьох прикордонних регіонах можуть запровадити надзвичайний стан через міграційну кризу в Білорусі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Наталья

8 грудня 2021, 18:10

В 2014 году в подвале дома по ул. Урловской, 21 было оборудовано бомбоубежище, а два года назад там открыли кофейню, летом владельцы уже заявили, что помещение выкуплено... Выходит прятаться уже негде, хотя согласно закону, подвал является коллективной собственностью жильцов дома. Вопрос: кто и когда лишил владельцев квартир дома их собственности и возможности защитить себя в случае опасности? К большому сожалению, об этом молчат и в Житлосервисе, который обслуживает строение, и владельцы кофейни...

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися