Проїзд має коштувати 22 гривні: у метро Києва назвали реальний тариф

У столичному метрополітені назвали реальну собівартість разової поїздки

У столичному метрополітені назвали економічно обґрунтований тариф на проїзд у підземці та назвали реальну собівартість однієї поїздки. Про це повідомили у пресслужбі комунального підприємства "Київський метрополітен" у відповідь на інформаційний запит видання "Мінтранс".

Транспортники заявили, що для того, щоб їхнє підприємство могло працювати без збитків, одна поїздка в метрополітені повинна обходитись у 22 гривні, оскільки економічно обґрунтований тариф становить 21,96 гривні. Також у підземці підкреслили, що за такого тарифу вони просто виходитимуть у нуль, однак не отримуватимуть додаткового прибутку.

Нагадаємо, що раніше міський голова української столиці Віталій Кличко розповів про подорожчання проїзду в громадському транспорті столиці після закінчення опалювального сезону. Він зазначив, що рішення сьогодні вже розглядається, проте остаточної ціни ще не прийнято. Про це мер повідомив у ефірі телеканалу "Київ".

За його словами, кияни платитимуть по 12 гривень за одну поїздку, якщо купуватимуть її за карткою киянина. Жителі області платитимуть по 14 гривень при купівлі проїзного. Якщо людина вирішила приїхати до столиці одного разу як турист, то вона платитиме по 20 гривень за поїздку.

Кличко наголосив, що це не остаточні цифри та що всі рішення прийматимуться після презентацій та обговорень. Також він пообіцяв зберегти пільги для окремих категорій населення.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.

Читайте также