Заради будівництва ТРЦ: у Києві знесуть книжковий ринок "Петрівка"

У столиці планують збудувати ТРЦ на місці книжкового ринку на Оболоні

В Оболонському районі української столиці планують звести величезний торговельно-розважальний центр на місці знаменитого книжкового ринку біля станції метрополітену "Почайна". Про це повідомляє видання "Наші гроші".

Відомо, що департамент містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації видав умови та обмеження для будівництва ТРЦ із паркінгом на проспекті Бандери та вулиці Вербова. Висота комплексу має становити не більше 45 метрів, на рівні 15 поверхів. Будівництво заплановане на двох ділянках загальною площею 4,46 га. Одна з ділянок охоплює книжковий ринок "Петрівка".

Згідно з документацією, тут збудують ТРЦ "Petrovka-Mall", який зводитиме фірма відомого забудовника Вагіфа Алієва.

Нагадаємо, що раніше Київрада передала компанії з орбіти відомого забудовника Вагіфа Алієва ТОВ "Женсан" в оренду на 5 років земельну ділянку на Броварському проспекті. Площа ділянки – 0,063 га. Відповідне рішення підтримали 85 депутатів, один проголосував проти, двоє утрималися та ще 19 не голосували взагалі.

Як зазначається, цільове призначення ділянки – "для експлуатації, обслуговування та ремонту об'єктів транспортної інфраструктури".

За даними KV , ТОВ "Женсан" належить до орбіти відомого забудовника Вагіфа Алієва. Ймовірно, ділянку облаштують як територію ТРЦ Lisova Mall, яку планують побудувати біля ринку "Лісовий".

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Андрей

15 грудня 2021, 09:32

За время мэрствования дебила с отбитыми мозгами не построено ни одной станции метро, ни одной больницы , не достроен ни один мост. Город стоит в пробках, по загазованности на первом месте, обгоняя в рейтингах города третьего мира. Здобулы!!! Так держать!

Правдоруб

14 грудня 2021, 17:05

Андрей, будем за дебила Тищенка голосовать и за зеленскую банду! Тем более на фоне предыдущих Кличко достаточно не плохой управленец тем более самостоятельно такие назначения без решения комиссии он сделать не сможет. А давления мера Кличка как было так и есть.

Правдоруб

14 грудня 2021, 17:02

Достали уже этими не нужными ТРЦ на каждом шаге практически, во время войны на Донбассе в Крыму их появилось в Киеве и не только как грибов после дождя!!! По сносили рынки, ларьки что бы в их гребные ТРЦ ходили люди. Пир во время чумы. Кричат что Россия нападает, а они продолжают ТРЦ строит. Банда жидовская!

Влад

14 грудня 2021, 11:30

Влад, Китай УЖЕ завалил ВЕСЬ Мир толстым слоем ширпотреба. Что производить? На самом деле это действительно вопрос сложный. Страны первого мира, так прямо и ждут экономического роста ещё одной страны...

Влад

14 грудня 2021, 09:47

Нафига книжки, заводы, производство. Главное - побольше торгашей

Елена

14 грудня 2021, 09:33

В киеве видно мало ТРЦ.И вообще зачем нам книги,Кличко же читать не умеет.А с ТРЦ можно будет бабла срубить.

Женя

14 грудня 2021, 09:29

Андрей, а при чому Кличко? він одноосібно роздає землі? там наче Київрада голосує....

Бывалый

14 грудня 2021, 09:27

Местные депутаты не читатели, они почитатели... ТРЦ.

Андрей

14 грудня 2021, 09:23

правильно, городу катастрофически не хватает ТРЦ! Не забудьте проголосовать за Кличка снова, бараны!!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися