У Києві на вулицях завиють сирени тривоги: що потрібно знати

У столиці включатимуть сирени через навчання з оповіщення населення у разі обстрілу

У столиці протягом деякого часу включатимуть сирени – це пройде в рамках навчань із оповіщення населення на випадок обстрілу з боку Росії. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Андрій Крищенко у інтерв'ю виданню "Бабель".

За його словами, навчання розпочнуться з наступного тижня, щоб люди могли звикнути до звуку сирен, їх включатимуть під час повноцінних навчань. Також з наступного тижня буде розпочато інформаційну кампанію, щоб люди не лякалися і не панікували. Чиновник заявив, що інформувати про можливі обстріли також за допомогою систем оповіщення.

Нагадаємо, що і через постійні відомості та публікації про можливу загрозу повномасштабного російського вторгнення в Україну в Києві нагадали про список укриттів та бомбосховищ. Про це повідомив начальник комунального підприємства "Київський метрополітен" Віктор Брагінський на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, західні партнери постійно надають інформацію про зосередження російських військ, що викликає занепокоєння кожного. Люди постійно запитують про можливість укриття у метрополітені на випадок війни, він зазначив, що всі станції підземки можуть використовуватись для укриття населення у разі потреби.

Чиновник нагадав, що місто розробило карту об'єктів укриття населення у разі виникнення надзвичайних ситуацій техногенного, природного та військового характеру. Повний список притулків по районах столиці можна переглянути за посиланням .

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися