У центрі Києва на Хрещатику руйнується історичний будинок (фото)

У центральній частині української столиці на Хрещатику обвалюється історична будівля

На головній вулиці українській столиці Хрещатику почала руйнуватися одна з історичних будівель – на фасаді почали відпадати елементи керамічного карнизу. Про це повідомив голова громадської організації "Рада з урбаністики Києва" Віталій Селик на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, на будівлі працювала пожежна вежа, рятувальники КМДА демонтували кілька елементів карниза, який почав обвалюватися. Цей будинок на Хрещатику, 27 був збудований у 1953 році і є пам'яткою архітектури з 1986 року.

Селик зазначив, що останнім часом на Хрещатику все частіше помічають саморуйнування фасадів будівель 1950-х років, яке розпочалося ще до Незалежності України.

Нагадаємо, що нещодавно столичні комунальники демонтували одну з опор на мосту Патона через Дніпро через аварійний стан конструкції та загрозу обвалу. Про це повідомили у комунальній корпорації "Київавтодор".

Відомо, що роботи з демонтажу однієї з архітектурних колон міст Патона виконали через погіршення її технічного стану. За словами головного інженера "Київавтодору" Володимира Харченка, причиною стало погіршення технічного стану колони на лівому березі мосту Патона 14 листопада було виконано роботи з демонтажу колони, яка мала нахил і загрожувала падінням на проїзну частину. Усі декоративні фрагменти конструкції зберігаються для підприємства.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Витольд

15 грудня 2021, 20:40

С таким мэром не удивительно

Дмитро

15 грудня 2021, 10:36

Старый дом не застройщик, бабок Кличку не насыпет.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися