У Києві на території Феофанії забудовник вирубав величезний горіховий сад (Фото)

У столиці на території Феофанії забудовник вирубав величезний горіховий сад

У Голосіївському районі української столиці на території Феофанії забудовник вирубав величезні зелені насадження біля Національної академії наук. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила киянка Ганна Щербакова.

Відомо, що на території Феофанії було вирубано горіхову плантацію Національної академії наук, на її місці забудовник планує звести житловий комплекс. Представники забудовника не допустили на територію інспекторів з благоустрою та правоохоронців. Влада анулювала забудовнику картку на тимчасове порушення благоустрою, а поліція змогла зафіксувати факт знищення дерев.

Нагадаємо, що у лісовій частині Національного комплексу "Експоцентр Україна" ("ВДНГ") площею понад 14 гектарів до кінця року проводять планове санітарне рубання дерев.

За даними установи, ліквідують дерева, уражені бактеріальним раком стовбура та скелетних гілок, стовбуровими шкідниками або гниллю різного ступеня. Дозвіл на санітарне рубання дерев на території "ВДНГ" отримали згідно з лісорубним квитком від 5 лютого 2021 року.

Померлі дерева небезпечні, тому їхню ліквідацію проводять на законних підставах двічі на рік. У Національному комплексі "Експоцентр Україна" зазначили, що на рекреаційних лісопаркових територіях сухі дерева часто падають у вітряну погоду. При вирубці дерев особливу увагу приділяють популярним для відвідувачів ділянкам.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися