Київський фонтан занесли до реєстру рекордів

Фонтан в парку Партизанської слави став найвищим пішохідним фонтаном в Україні

Пам'ятки Києва не перестають радувати жителів і гостей столиці. Ми вже писали про нову зону відпочинку з фонтаном на Деміївці. Тепер же фонтан в парку Партизанської слави отримав національне визнання - його внесли до реєстрів рекордів як найвищий пішохідний відкритий фонтан в Україні. Про це повідомили в "Київзеленбуді".

Так, висота фонтану становить понад семи метрів, його водний малюнок складається з 464 форсунок. Вечорами фонтан підсвічується спеціальними світильниками завдяки яким вода показує приблизно 16,7 мільйонів відтінків. Система є інтерактивною, а це значить, що можна натиснути на кнопку і поміняти сценарій. Струмені води працюватимуть по іншому і зображатися будуть в зміненій кольоровій гамі. Фонтан відкритий для пішоходів - по ньому можна пройти, намокнути та освіжитися. Працює ця споруда щодня з 10 до 15 годин і з 18 до 23. Вівторками до нього можна не приходити - це день технічного обслуговування.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, що столичні фонтани, зокрема, на Майдані Незалежності, почали свою роботу в День Києва. Працювати вони будуть до 30 вересня.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися