Кілька вулиць Києва отримали нові назви: подробиці

Рішення ухвалили у Київраді

Чотири вулиці Києва отримали нові назви. Відповідне рішення після обговорення з громадськістю підтримали депутати Київської міської ради, передають "Коментарі".

У Шевченківському районі столиці вулиця Саратовську перейменували на честь відомого українського хореографа й танцюриста. Відтепер вулиця стане бульваром Павла Вірського. Цю пропозицію підтримали творчі колективи Києва та всієї України.

У Голосіївському районі Києва змінили назву вулиці Амурська. Її перейменували на вулицю Академіка Книшова. Вулицю назвали на честь видатного медика в українській кардіохірургії. Генадій Книшов з 1988 року й до останніх днів життя очолював Національний інститут серцево-судинної хірургії імені Амосова.

У Подільському районі столиці вулиця Дмитрівська дублювала назву іншої історичної вулиці у Шевченківському районі. Тому Дмитрівську вирішили назвати на честь письменника та автору всесвітньо відомого роману "Бабин Яр". Тепер Дмитрівська вулиця названа вулицею Анатолія Кузнецова.

У Деснянському районі Києва з’явиться нова вулиця. Вона розташована поруч із вулицею Григорія Верьовки. Назвуть її на честь композитора та диригента Анатолія Авдієвського. Таким чином у столиці відтворюють топонічний творчий дует вчителя й учня.

В мерії Києва нагадали, що змінювати документи після перейменування вулиць не потрібно. Це можна зробити за власним бажанням. Усі документи на право власності лишаються чинними. Також зміна назв вулиць не впливає на участь у виборах.

Нагадаємо, раніше ухвалили рішення про зміну назви вулиці Московська у Солом’янському та Голосіївському районах Києва. Метою перейменування зазначається вшанування пам’яті видатного українського державного та військового діяча. Вулицю назвуть на честь Григорія Гуляйницького. Ще одне розпорядження мера Києва про зміну вулиці стосується Святошинського району столиці. Тут вирішили змінити назву вулиці Павленка. Її назвали на честь видатної громадської діячки та військового медика Христини Сушко.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися