У Києві злетять тарифи на воду: скільки платитимемо

У столиці очікується подорожчання комунальних тарифів на воду

В українській столиці очікується зростання тарифів на водопостачання та водовідведення. Таке рішення 22 грудня ухвалила Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Про це повідомили у прес-службі "Київводоканалу".

Тарифи було підвищено для 45 водоканалів, зокрема й для київського. Таким чином, у 2022 році тариф за централізоване водопостачання та водовідведення становитиме 30,384 гривень за кубометр із ПДВ. Підвищення тарифів спричинене подорожчанням інших природних ресурсів та енергоносіїв.

Нагадаємо, що столична влада затвердила нові тарифи на опалення та гарячу воду для населення міста на опалювальний сезон 2021-2022 років. Про це стало відомо із відповідного розпорядження, яке опубліковано на сайті Київської міської державної адміністрації.

Відомо, що на сьогодні, згідно з документом, тарифи на опалення у Києві складаються з 1654,41 гривні за 1 Гкал із ПДВ. Ідентичний тариф діяв у столиці та минулого опалювального сезону.

Тариф на гарячу воду в цьому опалювальному сезоні становитиме 97,89 гривні за один кубометр з ПДВ. Після закінчення опалювального сезону гаряча вода коштуватиме 119,83 гривні за кубометр із ПДВ, що дорожче на 22%.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.

Джерело: https://vodokanal.kiev.ua


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися