У Києві радикально змінять систему оплати комуналки: подробиці

У столиці планують кардинально змінити систему оплати комунальних послуг

Центральна влада планує змінити систему сплати за комунальні послуги – для мешканців української столиці з'явиться можливість оплатити комуналку через єдину систему. Про це повідомили у пресслужбі Кабінету Міністрів України з посиланням на слова прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.

Відомо, що метою цього проєкту є підвищення ефективності роботи у сфері ЖКГ. Система матиме назву "Простір житлово-комунальних послуг". Глава уряду заявив, що буде створено єдину інформаційно-аналітичну систему, яка працюватиме в електронному форматі — у ній українці зможуть отримати всі необхідні послуги, пов'язані з ЖКГ, а також оплачувати комуналку та надсилати скарги.

Нагадаємо, що столична влада затвердила нові тарифи на опалення та гарячу воду для населення міста на опалювальний сезон 2021-2022 років. Про це стало відомо із відповідного розпорядження, яке опубліковано на сайті Київської міської державної адміністрації.

Відомо, що на сьогодні, згідно з документом, тарифи на опалення у Києві складаються з 1654,41 гривні за 1 Гкал із ПДВ. Ідентичний тариф діяв у столиці й минулого опалювального сезону.

Тариф на гарячу воду в цьому опалювальному сезоні становитиме 97,89 гривні за один кубометр із ПДВ. Після закінчення опалювального сезону гаряча вода коштуватиме 119,83 гривні за кубометр із ПДВ, що дорожче на 22%.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.

Джерело: https://www.kmu.gov.ua


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Дидусь Панас

30 грудня 2021, 10:01

Чиновники все не могут поделить финансовые потоки за коммунальный грабёж населения.

Коля

29 грудня 2021, 23:53

Кличко упырь, когда подавишься кровью киян?

Коля

29 грудня 2021, 23:52

Те же яйца, только в профиль.

Олена

29 грудня 2021, 17:23

Сказали, що не будуть повишати за опалення, але знайшли другий спосіб, як обібрати людей. Добавали ще 4 графи, які треба оплачувати. І примушують людей, які мають тепловий лічильник, все одно платити, навіть якщо не користуєшся опаленням. А навіщо тоді тепловий лічильник? В листопаді була тепла погода , опалення я не включала, тому що, маю мізерну пенсію, але мені все рівно нарахували за опалення по новому надуманому закону. Я вважаю, що це наглий грабунок, ненажерливість нашої влади

Виталий

29 грудня 2021, 13:22

Любые их новации приводят только к одному - повышению коммуналки, а по сути, узаконенным грабежом людей! Наскакали? Жрите ложками!

Хрущ

28 грудня 2021, 09:24

Колы

Марк

28 грудня 2021, 09:23

Тобто тепер все награбоване за постійний обман споживачів має бути в одній кишені...мова йде про централізацію крадівництва.. чому б не провести спочатку тест у маленькому місті, а потім транслювати на Київ? Дуже жерти хочється владі?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися