Костел святого Миколая повертається до життя: фото реставрації

Після вересневої пожежі у костелі святого Миколая проводяться активні внутрішні роботи з реставрації

У мережі з'явилися кадри, на яких показано спеціальне обладнання, яке заведено до храму. Також на фотографіях видно, що біля вікон встановлені ліси, а підлога застелена плівкою, що говорить про те, що, найімовірніше, зі стін зчищатимуть гар та кіптяву.

За словами міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка, ремонтні роботи відбуватимуться за спеціальною німецькою технологією, яка допоможе очистити крихкі елементи декору дбайливо та не допустити їх пошкодження.

Також згадана німецька технологія допоможе скоротити терміни виконання ремонтних робіт. Працівники "Укрспецреставрації", які й займаються відновленням костелу, заявляють, що ця технологія уможливлює очищення ліпнини, кераміки, мармуру, природного каменю, гіпсу тощо. Також Ткаченко уточнив, що компоненти, необхідні для застосування німецької технології, були передані виробником в Україну безкоштовно. Цікаво також, що ця технологія була застосована для реставрації у Німеччині, Франції, Великій Британії, Бельгії, США, Канаді, Швейцарії, Португалії та Іспанії.

Нагадаємо: раніше ми писали про те, що у центрі Києва реставрують Будинок зі зміями .




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися