У Києві на свята не відключатимуть світло: названий період

У столиці на період новорічних свят не відключатимуть електроенергію

В українській столиці на період новорічних та різдвяних свят не відключатимуть електроенергію — компанія-постачальник ДПЕК "Київські електромережі" скоригувала графік проведення планових робіт. Про це повідомили у прес-службі постачальника.

Відомо, що планові роботи для посилення інфраструктури не будуть проводитися в період до 10 січня 2022 року, а це означає, що світло не відключатимуть. Зазначається, що аварійні бригади працюватимуть цілодобово у період свят, щоб оперативно відновлювати пошкодження у разі негоди чи аварій.

Нагадаємо, що у Києві можуть обмежити споживання електроенергії через збитковість газових теплоелектроцентралей (ТЕЦ). З відповідною заявою виступили у "Київтеплоенерго".

У столицю можуть повернути віялові відключення електроенергії під час опалювального сезону через зростання вартості газу. У "Київтеплоенерго" заявили, що виробництво електроенергії для ТЕЦ стало збитковим, а газові теплоелектроцентралі є неконкурентоспроможними.

У комунальному підприємстві пояснили, що собівартість газової електроенергії зараз утричі перевищує собівартість вугільної, проте через низькі запаси вугілля існує загроза віялових відключень електроенергії в зимовий період. У КП "Київтеплоенерго" нагадали, що дві столичні газові теплоелектроцентралі забезпечують близько 70% потреб Києва у теплі та 60% потреб у електроенергії.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися